Nybo 11 - Dackegatan 1 - 5

Hus med historia. Byggnaden som ligger närmast kyrkan med långsidan mot Dackegatan låg tidigare på Kyrkogatan. När den nya lågstadieskolan skulle byggas rivningshotades huset. Vi köpte då byggnaden och flyttade den till sin nuvarande plats. Byggnaden är ursprungligen uppförd 1929 och det var Erdtmanska stiftelsen som lät bygga huset som bostad för äldre ogifta damer.
Byggnaden fick nytt liv på sin nya plats och när det flyttades 1988 byggdes ytterligare två hus på fastigheten. Totalt inrymmer de 12 lägenheter.
Många ungdomar har haft Dackegatan 1 som sin första egna adress där de mindre 2 rumslägenheterna har passat både i storlek och hyresnivå. Dackegatan 3 och 5 har traditionella planlösningar med separat kök, vardagsrum och sovrum.  Lägenheterna på bottenvåningen har uteplatser och till lägenheterna på övervåningen finns ett mindre utrymme på den utvändiga trappan där man kan placera en stol och njuta av solen. I den gemensamma trädgården har vi nyligen planterat ett par fruktträd som vi hoppas ska ge gott om äpplen i framtiden. 
Alla lägenheter har egen tvättmaskin/torktumlare i badrummet. Fiber finns installerat för dig som önskar bredband. De fria tv-kanalerna finns via det digitala marknätet och ingår i hyran.